Dag van het Dorp

Door: Alex Kroeze | zaterdag 02 juli 2011 | 22:22


Op zaterdag 2 juli heeft de dag van het dorp plaats gevonden. De eerste editie werd georganiseerd door de gemeente Kampen en Dorpsbelangen 's-Heerenbroek. De deelnemers gingen, onderverdeel in drie groepen op pad het dorp in.

De eerste groep ging letterlijk op pad. Een wandeltocht over het, pas gereedgekomen, Proemepad onder leiding van Johan Kragt. Een prachtige wandeling door de weilanden, over de diverse bruggen, richting de ijsseldijk.dag van het dorp proemepad

De tweede groep verruilde de vaste ondergrond voor het "net niet" koude water van de wetering. Een kanotocht vanaf de melkfabriek tot aan het Asjesgoed met de wind pal van voren. De mensen in de zeven kano's hoopten allen op een voorspoedige tocht. Voor een groep sloeg echter het noodlot toe zij mochten naar huis met een nat pak.

dag van het dorp kanoën

kanoën dag van het dorp

Kanoën wetering mastenbroek

Een derde groep ging een bezoek brengen aan de keet bij de familie Huzen. Keten zijn een echt fenomeen voor het platteland maar worden niet altijd goed begrepen door buitenstaanders. Een gesprek met de jongeren uit de keet kan daar verheldering in brengen.

Keet 's-Heerenbroek dag van het dorp

Onderdeel van het ochtend programma was de opening van de rustplaats op de ijsseldijk nabij het theehuis. De rustplaats is opgekanpt met twee nieuwe picknickplaatsen en 3 banken en tevens is het geheel bestraat. Het oude informatiebord is teruggeplaatst alleen nog niet volledig afgewerkt.

rustplaats ijsseldijk 's-Heerenbroek dag van het dorp

Picknick ijsseldijk rustplaats

Voor belangstellenden was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het museum. Onder leiding van Wim Koersen werd de expositie over weerman Jan Pelleboer en de expositie over hooibergen in 's-Heerenbroek bekeken. 
museum dag van het dorp

Het middag programma stond in teken van een speeddate tussen instanties voor het welzijn van de verschillende bevolkingsgroepen in en om Kampen en bewoners en bestuursleden van de verschillende wijken en kernen. In luchtige gesprekken was er de mogelijkheid om elkaar te kunnen adviseren en zo mogelijk de verschillende instanties beter grip te laten krijgen op de situaties die in de kernen voorkomen.

De dag werd afgesloten met een drankje aan de bar van de Kandelaar en een optreden van zangvereniging Irene uit 's-Heerenbroek.

 

Zangvereniging Irene 's-Heerenbroek

Het was een mooie dag waarin op een informele manier het contact gelegd kon worden tussen de verschillende instanties en verenigingen. Voor volgend jaar is nog niet bekend waar we dan te gast zullen zijn, maar dat de eerste dag van het dorp navolging zal krijgen mag duidelijk zijn.

Dag van het Dorp

foto's Freddy Schinkel


Naar overzicht Afdrukken

Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 09-03-2021
http://sheerenbroek.ino/berichten/16/dag-van-het-dorp.html