Oranjefeest 2011 - UPDATE 4

Door: Alex Kroeze | maandag 11 juli 2011 | 21:27


Het feest zit er na 4 dagen dan toch op. De eeuwige strijd tussen de buurten is weer uitgevochten in de verschillende onderdelen van het gevarieerde programma. Tijdens het "Ik houd van Holland" spel werden de buurten getest op de algemene kennis van Nederland.


Op de zaterdag stond het traditionele zeskamp weer op het programma (al was het dit jaar een vijfkamp). Het eerste spel was gelijk een klapper. Het oranjebestuur zag het pas geopende Proemepad als een mooie ondergrond voor het eerste spel. De 6 buurten werden gedropt aan het begin van het Proemepad waarna een tocht door de weilanden moest worden afgelegd. Onderweg lagen 2 attributen welke meegenomen moesten worden naar de feesttent. Niet alle buurten waren goed geïnstrueerd door de coaches waardoor bepaalde teams terug moesten om 1 van de attributen op te halen.

Proemepad Marathon

Na de run over het Proemepad stond het boomstamwerpen op het programma. De boomstammen, welke waren meegenomen bij het eerste spel moesten over een zo groot mogelijk afstand geworpen worden. Bij het derde spel werden de teams op een rubbermat over het weiland getrokken. Het oranjebestuur had voor dit spel de kwaliteiten van de deelnemers lichtelijk onderschat. Waar het de bedoeling was dat de mensen van de mat zouden vallen, bleef het merendeel in de eerste ronde staan. Tijdens de tweede ronde werd het moeilijkheidsniveau opgeschroefd. Het wegnemen van een touw voor houvast had het gewenste resultaat. De gehoopte valpartijen werden bij sommige buurten werkelijkheid.


Na een spel waarbij met sponsen water overgebracht moest worden was het weer tijd voor de traditionele stormbaan. 

Rik Kroeze Stormbaan

's Avonds stond het klapstuk van het Oranjefeest op het programma. De 6 buurten hebben in de achterliggende weken hard gewerkt aan een katapult met als doel een "bal" zover mogelijk weg te schieten/slingeren. Uiteindelijk werd de grootste afstand op naam gezet van het Hofje/Stuurmansweg.

Tijdens het Oranje feest zijn er diverse foto's gemaakt. Om nog even te kunnen nagenieten hebben we een groot aantal foto's in een online fotoboek geplaatst. Mochten er nog mensen zijn die nog andere foto's hebben gemaakt en deze met het dorp willen delen kunnen contact opnemen via het contactformulier.

De foto's van de bands 7 op de schaal van richter en de Spitfires zijn inmiddels online gezet en hierbij de linkjes naar de foto's

update zondag 17 juli: foto's (Marieke Kwakkel) toegevoegd aan het fotoalbum.

update woensdag 3 augustus: foto's (Cre de Groot) toegevoegd aan het fotoalbum

online fotoboek 

Nu ook bewegende beelden vanaf het slagveld.

Foto's 7 op de schaal van richter

Foto's Spitfires (Deel 1)

Foto's Spitfires (Deel 2)

Foto's Spitfires (Deel 3)

 Artikel + video De Stentor

 Video: Gerrit de Groot
Foto's:  Cre de Groot / Marieke Kwakkel / Jacolien van de Wetering 

Houd deze pagina de komende tijd in de gaten. Al het nieuwe materiaal zal hier worden toegevoegd. 


Naar overzicht Afdrukken

Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 09-03-2021
http://sheerenbroek.ino/berichten/18/oranjefeest-2011---update-4.html