Glasvezel (update 27 mei)

Door: Alex Kroeze | zondag 25 april 2021 | 17:23


Veel adressen in ’s-Heerenbroek hebben inmiddels het glasvezelpunt tot in huis gekregen.  Dit is de voorlaatste stap van de uitrol van glasvezel in ’s-Heerenbroek. De laatste stap is het aansluiten van de apparatuur die de, door u gekozen, provider zal leveren. We ontvangen van een aantal bewoners al de melding dat het pakket binnen is en het abonnement op korte termijn geactiveerd wordt.

Er zijn een aantal zaken waar u als toekomstige glasvezelgebruiker aan moet denken. We hebben hier onder puntsgewijs een aantal zaken benoemd. Mochten er vragen binnen komen bij de ambassadeurs dan zullen wij die hier ook toevoegen.

Komt er een monteur mij helpen bij het aansluiten?

Afhankelijk van de keuze die u gemaakt heeft komt er een monteur u helpen. Mocht u er niet uit komen schroom dan niet om uw provider te bellen. Zij kunnen nog steeds een monteur voor u inplannen

Wat gebeurt er met mijn mail adres die ik nu gebruik?

Heeft u nu een mail adres dat eindigt op @kpn.nl @orange.nl @ziggo.nl @home.nl @telfort.nl dan maakt u vrijwel zeker gebruik van het door uw huidige provider beschikbaar gestelde mailadres. Met de overstap naar de nieuwe provider zal het oude adres komen te vervallen. Het verschilt per provider hoe lang u na het opzeggen van uw huidige abonnement hoelang u nog gebruik kunt maken van dat email adres. Het advies is daarom zo snel mogelijk een nieuw mail adres aan te maken. U krijgt een nieuw mail adres van uw provider maar beter is om bijvoorbeeld een @gmail.com of een @outlook.com. U bent dan ook in de toekomst verzekert dat uw mailadres blijft werken ongeacht of u overstapt tussen providers. Met het nieuwe mail adres is het ook belangrijk dat u kijkt waar u inlogt met uw mailadres. Mocht u bijvoorbeeld het wachtwoord vergeten zijn dan stuurt men doorgaans een nieuw wachtwoord op naar het bij hen bekende mailadres waar u in de toekomst niet meer bij kunt.

Heeft u nu een mail adres dat eindigt op @gmail.com @hotmail.com @outlook.com dan hoeft u zicht geen zorgen te maken. Het mailadres is niet van uw provider en daarmee komt het dus niet te vervallen.

Mocht u een Android telefoon hebben dan heeft u vrijwel zeker al een @gmail.com mailadres. Deze is goed te gebruiken als mailadres.

Moet ik mijn abonnement bij mijn huidige provider opzeggen?

We horen verschillende geluiden hoe de overstap geregeld wordt. Waar we tijdens de informatieavonden zeiden de huidige provider aan te houden tot alles naar tevredenheid werkt merken we nu dat o.a. online toch probeert om het abonnement  bij uw huidige provider op te zeggen. U wordt hiervoor benaderd per e-mail.

Mocht uw nieuwe provider niks regelen (blijkt uit de informatie die zij u doen toekomen) dan bent u zelf verantwoordelijk om uw abonnement op te zeggen. Let op hier zit vrijwel altijd een opzegtermijn op van 1 maand.

Er ligt nu een coax kabel naar mijn tv hoe werkt dat met tv via glasvezel?

Bij uw nieuwe provider gaat u tv kijken via het internet. (IP-tv zoals dat genoemd wordt) Dat betekent dus dat u vanaf uw modem een netwerkkabel moet leggen naar uw tv. Heeft u nu alleen een coax kabel liggen dan zult u dus een netwerkkabel moeten aanleggen. (UTP-kabel / netwerkkabel).

Bij een aantal providers keek u nu ook al via internet naar de televisie uitzendingen (IP-tv) o.a. KPN via het telefoonnetwerk maakte hiervoor ook gebruik van netwerkkabels. Heeft u een interactieve tv box van Ziggo (o.a. Next box) dan heeft u waarschijnlijk ook al een netwerkkabel achter uw tv liggen. Een derde mogelijkheid is dat u een smart-tv heeft aangesloten met een netwerkkabel. Al deze oplossingen maken gebruik van netwerkkabels (UTP) die ook geschikt zijn voor de tv ontvangen die u bij uw nieuwe provider krijgt.

Ik heb netwerkapparatuur aangesloten op mijn huidige modem werkt dat ook bij mijn nieuwe provider?

Wanneer u nu gebruik maakt van een switch of een wifi versterker (al dan niet bekabeld) dan kunt u deze apparatuur blijven gebruiken. Heeft u het glasvezel punt laten aansluiten op dezelfde locatie als uw huidige modem dan is het doorgaans niet meer dan het overzetten van de netwerkkabels van uw oude naar het nieuwe modem.

Ik heb apparatuur van mijn huidige provider in bruikleen. Moet ik deze terugsturen?

Afhankelijk van hoe lang u al apparatuur in huis hebt van o.a. Ziggo kan het zijn dat u apparatuur in bruikleen heeft. O.a. modems, settopboxen en ci+ modules zijn de laatste jaren op deze wijze aangeboden. Wanneer uw provider deze terug wil krijgen sturen zij u hierover een brief met daarbij de retourdozen. Er is geen postzegel nodig u kunt de retourdozen aanbieden bij ene post-nl pakketpunt.
(gebaseerd op de ervaring met Ziggo andere providers kunnen mogelijk andere procedures hanteren)

Ik ben toch niet zo zeker van mijn keuze voor glasvezel kan ik nog annuleren?

We kunnen ons voorstellen dat nu het allemaal dichtbij komt dat u afscheid moet nemen van uw huidige provider dat u niet meer zo zeker bent van uw keuze. De aansluiting annuleren zal niet meer gaan omdat u een jaarcontract bent aangegaan met uw nieuwe provider. Dat neemt niet weg dat u daarmee verplicht bent om uw huidige provider op te zeggen. Let op u heeft dan dus wel dubbele abonnementskosten voor minimaal een jaar. We willen nog wel even benadrukken dat u met uw keuze voor glasvezel er voor gezorgd heeft dat u keuzevrijheid heeft. Na een jaar kunt u dus overstappen naar elke provider die op het DeltaFiber netwerk zijn diensten gaat aanbieden. Dit kunnen dus ook andere providers zijn dan de providers waar u destijds voor heeft kunnen kiezen.

Mijn glasvezel verbinding werkt niet goed wat moet ik nu doen?

Met een nieuw aangelegd netwerk kunnen natuurlijk ook gewoon problemen zijn. Niet alles zal 100% gelijk goed werken. Mocht u aansluiting niet naar behoren werken neem dan contact op met uw nieuwe provider. Zij zijn verantwoordelijk voor het leveren van een werkende aansluiting.

De verbinding werkt niet goed wat moet ik nu doen?

Met een nieuw aangelegd netwerk kunnen natuurlijk ook gewoon problemen zijn. Niet alles zal 100% gelijk goed werken. Mocht u aansluiting niet naar behoren werken neem dan contact op met uw nieuwe provider. Zij zijn verantwoordelijk voor het leveren van een werkende aansluiting.

Ik heb bij mijn abonnement gekozen voor hulp van een monteur, wanneer komt de monteur?

We vernemen dat, in ieder geval 1 provider, het inplannen van monteurs nog niet vlekkeloos oppakt. Mocht u dus gekozen hebben voor de installatie uit te laten voeren door een monteur, houdt dan goed in de gaten dat er ook een afspraak ingepland wordt. Is volgens de informatie uw verbinding al actief en heeft u het installatie pakket al in huis, neem dan contact op met uw nieuwe provider. Voor de abonnementskosten maakt het overigens niet uit aangezien het abonnement pas ingaat op het moment dat uw modem actief wordt.

 Ik heb zelf aangesloten maar krijg toch een eerste factuur met kosten voor de monteur hoe kan dit?

O.a. bij online kon in het bestel proces aangegeven worden dat er een monteur nodig was. Bij een aantal bewoners komt het voor dat er geen gebruik gemaakt is van de monteur omdat deze niet is aangeboden door de provider. Bij de eerste factuur blijkt ineens wel dat er kosten voor een monteur in rekening worden gebracht. Let dus goed op de eerste factuur. Mocht dit fout zijn gegaan neem dan contact op met de helpdesk. Zij kunnen voor u de onterechte kosten storneren.

Ik heb nog vragen kan ik die nog ergens stellen?

Als ambassadeurs kunnen we niet alles voor u oplossen/ regelen maar  mocht u er niet uit komen met de provider  of zijn er nog zaken onduidelijk kunt u contact opnemen met de ambassadeurs. U kunt hiervoor contact opnemen met Gerrit de Groot, Gerard Bastiaan, Wilfred Henniphof of Alex Kroeze.  Wij zullen onderling kijken of we eventuele vragen kunnen beantwoorden. Waar nodig zullen we deze pagina uitbreiden. We gaan er vanuit dat de ambassadeurs voor jullie bekend en benaderbaar zijn. Vanwege de openbaarheid delen wij hier niet de contactgegevens.

 

Alle antwoorden zijn op basis van ervaringen met verschillende providers waarbij de werkwijze en contractvoorwaarden onderling kunnen verschillen. Adviezen / antwoorden kunnen afwijken per situatie / provider


Naar overzicht Afdrukken
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 22-07-2024
http://sheerenbroek.ino/berichten/189/glasvezel-(update-27-mei).html