Verslag wijkschouw 's-Heerenbroek - Mastenbroek 2012

Door: Alex Kroeze | woensdag 25 april 2012 | 21:37


Maandag 16 april organiseerde de gemeente Kampen haar jaarlijkse wijkschouw. Alle inwoners waren weer uitgenodigd om deel te nemen aan de wijkplatformbijeenkomst. Tijdens deze editie was de grote zaal van de Kandelaar goed gevuld dus over belangstelling mag niet geklaagd worden.

Tijdens het rondje over het dorp werd door de bewoners weer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om probleemlocaties en suggesties onder de aandacht te brengen van de wijkwethouder Veldhoen en de Wijkagent. Anders dan bij de vorige edities deed de ronde nu ook Veecaten aan en werd het een lange wandeling.

Met enige vertraging kon na de ronde het binnenprogramma aanvangen. Het eerste punt op de agenda was de als maar voortdurende soap rond de woningbouw in ’s-Heerenbroek. De enquête van eind vorig jaar die u allemaal heeft kunnen invullen werd gepresenteerd door Henrieke Selles. Om niet al te diep hierop in te gaan hierbij alleen wat details uit de presentatie.

  • Er is onder de ’s-Heerenbroekers een grote bereidheid om te blijven wonen in de eigen kern. Anders dan in andere dorpen zijn de bewoners erg tevreden en zien zij geen reden om weg te trekken van het dorp.
  • De mensen die aangaven te willen verhuizen zijn hoofdzakelijk geïnteresseerd in koopwoningen.
  • Van de mensen die zouden willen gaan huren heeft een gedeelte een te hoog inkomen waardoor zij wettelijk gezien niet in aanmerking komen voor sociale huur.
  • Er is op ’s-Heerenbroek een dusdanige vraag naar woningen dat in de komende 10 jaar een 15 tal woningen bijgebouwd zou kunnen worden. Het grootste gedeelte hiervan zou moeten zitten in de prijsklasse tot 200.000 (starters)

Met de resultaten van de enquête in de achterzak waren de inwoners benieuwd naar de nieuwbouw plannen. Immers de cijfers van de enquête bevestigen de vraag naar woningbouw. wijkwethouder Veldhoen kon de bewoners mededelen dat er gebouwd mag gaan worden, alleen om in de woonbehoefte van de eigen inwoners te voorzien. De locatie die hiervoor wordt aangewezen is de locatie rond het huidige voetbalveld. Voor deze bouwlocatie is het van belang dat de bewoners zich melden bij de gemeente als potentiële bouwer. Naast de projectlocatie is er voor de ’s-Heerenbroekers de mogelijkheid om met eigen initiatieven te komen tussen de bestaande bouw. Per locatie wordt gekeken of deze in aanmerking komt voor woningbouw. Voor zowel de bouw bij de J.W. van Lenthestraat en de overige potentiële locaties geldt dat u zich moet melden bij Wouter Bosch van de gemeente Kampen.

Voor een fotoverslag zie het fotoalbum

Verslag wijkplatformbijeenkomst voorjaar 2012

 


Naar overzicht Afdrukken

Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 21-05-2019
http://sheerenbroek.ino/berichten/53/verslag-wijkschouw-'s-heerenbroek---mastenbroek-2012.html