Subsidie streekeigen huis en erf in de IJsseldelta

Door: Jacolien vd Wetering | dinsdag 19 juni 2012 | 22:40


De erven in Nationaal Landschap IJsseldelta zijn mede bepalend voor het karakter van de streek. Ze bieden een prachtige leefomgeving en een sfeervol landschap vol mooie erven. De erven zijn het behouden daarom zeker waard!

In het kader van de regeling Streekeigen huis en erf kunnen erfeigenaren met erven langs de IJssel en het Zwarte Water gratis advies krijgen bij de inrichting van hun erf en het opknappen van gebouwen en een financiŽle bijdrage in de uitvoering. Denk hierbij aan het opknappen van de boerderij, waterputten, luiken en oude kippenhokken, maar ook advies over het toepassen van streekeigen beplantingssoorten. Daarnaast kunnen erfeigenaren een bijdrage ontvangen voor de uitvoering van het advies.

Draagt u bij aan het streekeigen karakter?
We willen samen met bewoners werken aan het versterken van het unieke karakter van de erven in het rivierengebied van Nationaal Landschap IJsseldelta zodat dit ook voor toekomstige generaties intact blijft. Zo ligt er een brochure bij de gemeente die speciaal is ontwikkeld om u bewust te maken van de kwaliteiten van uw erf en omgeving zodat u ze kunt behouden en versterken.

Meld u aan
Heeft u een erf in het buitengebied van het rivierengebied en wilt u met uw erf aan de slag? Meldt u zich dan aan. Wees er snel bij want vol is vol. U kunt zich digitaal aanmelden tussen 24 mei en 1 juli 2012 via de website van Nationaal Landschap IJsseldelta. Na het sluiten van de aanmeldingsperiode wordt zo spoedig mogelijk bepaald wie mee kunnen gaan doen en krijgen alle aanmelders bericht over al dan niet deelname. Heeft u nog vragen neemt u dan gerust contact op met uw gemeente.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de Streekeigen huis en erf projecten in heel Overijssel, kijk dan op de website www.landschapoverijssel.nl/streekeigenhuisenerf. Daar kunt u ook meer achtergrondinformatie vinden.

Het project Streekeigen huis en erf wordt begeleid door landschap Overijssel (projectleiding), Stichting Monumentenwacht Flevoland en Overijssel en Het Oversticht. Het project is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Overijssel, de gemeente Kampen, de gemeente Zwartewaterland en de gemeente Zwolle.


Naar overzicht Afdrukken

Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 23-10-2021
http://sheerenbroek.ino/berichten/63/subsidie-streekeigen-huis-en-erf-in-de-ijsseldelta.html