Dorpstoernooi Tafeltennisvereniging 's-Heerenbroek

Door: Alex Kroeze | zaterdag 22 december 2012 | 19:50

In de Kandelaar werd vandaag door de Tafeltennisverenging ’s-Heerenbroek het Dorpstoernooi georganiseerd.  In de morgen stonden de tafels klaar voor het jeugdtoernooi. Het toernooi werd begonnen met 35 jongens en meiden waarvan alleen de winnaar van de 5 poules door mocht naar de finale. Daan Koersen, Nikai Mennink, Isa Wennemers, Irene Woning en Melanie Woning werden eerste in hun poule en mochten de strijd aan gaan in de finale. Na wat technische problemen bij de punten telling ging de overwinning uiteindelijk naar Irene Woning, Daan Koersen werd 2e en de derde plaats was voor Nikai Mennink.

Jeugd 2012 TTV dorpstoernooi

Kees TerlouwIn de middag was het de beurt aan de senioren. Op twee tafels werd door de eigen leden van de Tafeltennisvereniging voor het clubkampioenschap gestreden. In poule 1  wisten Kees Terlouw en Erwin Knol respectievelijk de 1e en 2e plaats te bemachtigen. In poule 2 stonden uiteindelijk Ronny Doornwaard,  Jan Plette en Ilona van der Weerd bovenaan met allen 10 punten. Na het tellen van de gewonnen sets en de onderlinge resultaten ging de finaleplaats  alsnog naar Jan en Ilona.  Na de kruisfinales ging  de finale tussen Kees Terlouw en de titelverdediger Jan Plette. Na twee sets ging uiteindelijk de overwinning naar Kees Terlouw die met de wisselbeker naar huis ging. In de kleine finale speelden Erwin Knol en Ilona van der Weerd voor de derde plaats. De derde plaats ging naar twee gespeelde sets naar Erwin Knol

Naast de professionals zijn er natuurlijk ook de amateurs. Net als eerdere edities konden alle dorpsgenoten die niet lid zijn van de vereniging hun balgevoel showen. Niet minder gemotiveerd dan de pro’s streden 15 dames en heren in hun eigen toernooi. Na de voorronde gingen net als bij de pro’s de beste twee uit de poule door naar de kruisfinales.  In poule 1 waren dit Rob Henniphof en Henk Brem en in poule 2 eindigden Sander Boeve en Angelique v/d Vrugt op de 1e en 2e plaats. Na de kruisfinale kwamen Rob Henniphof en Henk Brem wederom tegen over elkaar te staan. In de poule wedstrijd ging de overwinning naar Rob Henniphof maar in de kleine finale wist Rob Henniphof dit niet te herhalen en mocht Henk Brem de overwinning op zijn naam schrijven en daarmee de derde plaats. In de finale kwamen Sander Boeve en Angelique v/d Vrugt wederom tegen over elkaar te staan. In de poulewedstrijden ging de 2:0 overwinning naar Sander Boeve. Angelique v/d Vrugt wist de eerste set te bemachtigen. De tweede set bleef tot het einde spannend en leek het erop dat Sander Boeve de tweede set ging bemachtigen. Met het zicht op de grootste beker wist Angelique v/d Vrugt het toch af te maken met 10:12.