Inbraakpreventieavond

Door: Alex Kroeze | dinsdag 15 januari 2013 | 22:06


Maandagavond 14 januari organiseerde vereniging Dorpsbelangen ’s-Heerenbroek een avond over veiligheid en inbraakpreventie. Evert Jansen, een voormalig inbreker, van de stichting Veiligheid & Preventie gaf informatie over inbraakpreventie.

Overdag had Evert een ronde gemaakt over het dorp waarbij hij bij diverse mensen op problemen stuitte.  ’s Avonds in de Kandelaar deed Evert verslag van zijn bevindingen aan de hand van een groot aantal foto’s. Dat het onderwerp actueel is door de vele inbraken was bekend maar dat er zo veel bewoners zouden komen was vooraf niet voorspelt. Bijna 100 bewoners luisterden aandachtig naar het verhaal van Evert die iedereen met de neus op de feiten wist te drukken.

Inbraakpreventieavond

De conclusie van zijn verhaal is dat wij als bewoners het de gelegenheidsdief niet te makkelijk moeten maken. Zorg dat ramen en deuren afgesloten zijn en de sleutels niet in het slot steken. Waardevolle spullen moeten uit het zicht opgeborgen worden om de dief geen motivatie te geven om zijn slag te slaan. Als laatste opmerking is de sociale controle. Wanneer u iemand ziet en u vertrouwd het niet helemaal kan een simpel hoi of hallo al helpen om de dief af te schrikken. Wanneer u laat merken dat u de dief gezien heeft zal deze in veel gevallen een andere huis zoeken om ongestoord zijn slag te kunnen slaan. Bel bij twijfel altijd de politie. Zij komen liever 20 keer voor niks naar ’s-Heerenbroek en dat het maar 1 keer raak is dan dat ze helemaal niks horen.

inbraakpreventieavond

Voor de ’s-Heerenbroekers die hun fietssleutels kwijt zijn kunnen deze waarschijnlijk terugvinden in hun brievenbus.  Wanneer u daarin de fietssleutels aantreft heeft u bezoek gehad van Evert en heeft hij onopgemerkt uw fiets kunnen pakken.

De informatieavond werd georganiseerd door vereniging Dorpsbelangen en is gefinancierd door de gemeente Kampen.


Naar overzicht Afdrukken

Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 09-03-2021
http://sheerenbroek.ino/berichten/82/inbraakpreventieavond.html