Tafeltennis Dorpstoernooi 2013

Door: Alex Kroeze | vrijdag 27 december 2013 | 14:54


Het einde van het jaar 2013 nadert. Traditiegetrouw betekent dat een zinderend dorpstoernooi van de Tafeltennisvereniging. Afgelopen vrijdag en zaterdag stonden de tafeltennistafels weer opgesteld in de Kandelaar en kon er in drie categorieën gestreden worden voor de overwinning.

Vrijdagmiddag begonnen de junioren aan hun strijd. 31 jongeren streden in de poulefase voor een plaats in de volgende ronde. De nummers 1 en 2 uit de eerste poulefase waren Daan Boersma, Niek Boersma, Emma , Irene Woning, Melanie Woning, Twan van Ittersum, Nikai Mennink en Daan Koersen. Om een plekje in de finale te verdienen moesten zij het tegen elkaar opnemen in twee poules. Uiteindelijk belandden Emma, Irene Woning,  Nikai Mennink en Daan Koersen in de kruisfinales. 3 van hen vielen tijdens het dorpstoernooi van 2012 ook al in de prijzen. Daan Koersen mocht het in de kruisfinales opnemen tegen Irene Woning. In een wedstrijd van 3 sets ging de overwinning naar Daan. In de andere kruisfinale wist Emma S. na een spannend duel te winnen van Nikai Mennink. De verliezers van de kruisfinales gingen in de b finale nog de strijd aan voor een derde plaats welke is gewonnen door Nikai Mennink. In de Finale wist Daan Koersen in 2 sets te winnen van Emma waarmee Daan de dorpskampioen 2013 genoemd mag worden en Emma de nummer 2.

Op de zaterdag begon het kampioenschap dit jaar al in de ochtend. Het beloofde een lange dag te worden voor de competitiespelers van de club aangevuld met Marlies van Assen van de TTV Spoolde.  Omdat alle spelers tegen elkaar wilden spelen moest er een competitie van 120 wedstrijden worden afgewerkt. Om 10:00 was iedereen aangekleed en ingespeeld, tijd voor koffie dus. Onder leiding van Dicky Wonnink, Jan Bos en Alex Kroeze, die de scores verwerkten, begon de competitie verdeeld over 5 tafels om maar zo veel mogelijk wedstrijden te kunnen afwerken voor de lunch.

Na de lunch werd de competitie gestart voor de recreanten senioren. De poulefase startte met 19 personen verdeeld over 3 poules. Vanuit poule A gingen op basis van puntensaldo Alfred Schaampan en Peter Wennemers naar de volgende ronde. In poule B wisten Rob Henniphof en Henk Brem respectievelijk de 1e en 2e plaats te bemachtigen. In poule C, de Bosneger poule, gingen de 1e en 2e plaats naar Pascal Wolters en Bart Reuvekamp. In de daarop volgende winaarspoule wisten Rob Henniphof en Peter Wennemers een plaats te bemachtigen in de kruisfinales. Bij de nummers 2 poule gingen Henk Brem en Bart Reuvekamp door naar de kruisfinales. In de halve finale mochten opnieuw Henk Brem en Rob Henniphof het tegen elkaar opnemen. Naar eigen zeggen van Henk Brem had hij Rob Henniphof laten winnen om zo niet meer door te hoeven spelen in de finales. Maar na 2 sets had Rob Henniphof Henk Brem opnieuw verslagen en kon de tweede halve finale begonnen worden. In de tweede halve finale ging na 2 sets de overwinning naar Peter Wennemers. In de strijd om de derde plaats won Henk Brem uiteindelijk van Bart Reuvekamp. De finale voor de dorpskampioen van de senioren ging tussen Rob Henniphof en Peter Wennemers. Na twee sets moest Peter Wennemers zich toch gewonnen geven aan Rob Henniphof. De uiteindelijke uitslag bij de recreanten senioren is dus als volgt:

  1. Rob Henniphof
  2. Peter Wennemers
  3. Henk Brem
  4. Bart Reuvekamp

Bij de competitiespelers waren nog een aantal wedstrijden te spelen. De spelers op de podiumplaatsen stonden al redelijk veilig, maar daar achter waren nog wel een aantal plaatsen te winnen. Tot aan de laatste wedstrijden werd er nog van plaats gewisseld tussen het linker en rechter rijtje dat voor sommigen toch wel als een kleine overwinning werd gezien. Na 120 wedstrijden hadden Ronny Doornwaard en Kees Terlouw beiden 29 punten op het scorebord staan. In het onderlinge duel tussen Ronny en Kees had Ronny met 2-1 gewonnen; daarom mag Ronny zich de clubkampioen 2013 noemen van het dorpstoernooi. De tweede en derde plaats waren voor Kees Terlouw en Erwin Post.

De prijsuitreiking was in handen van de Ilona van der Weerd. Zij heeft de twee wedstrijddagen georganiseerd en mocht de bokaal uitreiken aan Ronny Doornwaard. Tevens deed Ilona namens de vereniging een dankwoord uit aan Egbertdien Selles. Als beheerder van de Kandelaar stond zij regelmatig tot in de kleine uurtjes achter de bar om de spelers van de club te voorzien van een hapje en een drankje. Namens de tafeltennisvereniging ontving zij een cadeau, een bos bloemen en een dankbaar applaus.

Namens de tafeltennisvereniging een goed en sportief 2014 en graag tot ziens bij het volgende dorpstoernooi eind 2014.


(bericht gewijzigd: op verzoek naam verwijderd)


Naar overzicht Afdrukken
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 22-07-2024
http://sheerenbroek.ino/berichten/109/tafeltennis-dorpstoernooi-2013.html