Bericht van de Keki's

Door: Alex Kroeze | zaterdag 01 februari 2014 | 20:00


Lief dorp,

Allereerst wensen we jullie een gezegend 2014 toe! We bedanken jullie voor alle support. De maand Tanzania, is voor ons een bijzondere maand geweest! Kekie heeft met name heel veel geklust. Daar wordt heel weinig aan onderhoud gedaan ook het materiaal dat wordt gekocht, is vaak goedkopie. Dus je snapt het al: binnen het weeshuis was alles defect. Overal hingen briefjes: met onder andere die kraan niet gebruiken of die douche (de enige) is defect. Alle deuren klemden en de sloten van alle deuren waren kapot enz.á Kekie kocht van het gekregen geld, materiaal en probeerde zo goed en zo kwaad als dat ging, alles te maken. Het kopen gaat op z’n Afrikaans: je bent rustig een hele middag weg, om een paar boodschappen te halen. Als je iets wil kopen, maak je eerste een praatje van een kwartier en dan…..

EÚn vrouw (Bibi Esther) vloog Kekie om de nek, toen Kekie een noodreparatie verrichtte, voor haar deur. Zij had iedere nacht een ton water voor haar door staan, zo bang was ze voor inbrekers. De deur was zo slecht, dat bijschaven niet meer haalbaar was. Volgens Kekie, was de deur geschikt voor een hondenhok. Een nieuwe deur was geen optie, dat kostte te veel geld, dus heeft hij een hangslot gemaakt aan de binnenkant. Dit oude vrouwtje zei steeds: “Prijs Jezus” en ze vloog Kekie om de nek (wel een half uur lang).

De babykleertjes die Henk van Spijkers’ moeder gebreid heeft, zijn voor een deel naar een babyhuis gebracht. Dit was heel heftig. Er waren zo’n 80 kinderen van átot en met 4 jaar, met betrekkelijk weinig kleding. De kinderen klemden zich aan ons vast en hulden als we ze weer loslieten. We (Assed, de directeur van Christshope Tanzania, 34 jaar), Kekie en ik hebben gespeeld met de kinderen. Ze vragen soms om “money”. Bij Kekie maakten ze alle ritsen van z’n broek los om te kijken of er wat in zat. Bij de baby’s moest ik even huilen, je ziet dan zo’n 15 baby’s op de grond liggen, met een jong meisje die ze verzorgd. We mochten ze knuffelen. Eentje ging heerlijk tegen me aan liggen, maar als je ze weer neer legt, huilen ze. Hier heeft een achternichtje uit Zalk twee jaar geleden, een paar maanden gewerkt.

Op het speelplaatsje, liepen de kinderen met emmertjes en schepjes rond, maar er was geen zandbak, alleen stof. Ook was er geen tegelplaatsje… Tussen al die peuters, liep een dreumes van anderhalf jaar. Ik, bezorgde oma, zag allemaal steentjes op de grond liggen… áDe kinderen waren vreselijk vies (door alle stof) Ze moesten dan ook allemaal de kleren uit, behalve de luier, toen ze naar binnen gingen. Ze zaten daarna, in hun blote bassie, aan tafel te eten. Ze eten dan met hun handjes (peutertjes van 2 a 3 jaar). Dit zijn soms gedumpte kinderen, soms weeskinderen. Een Engelsman is daar de directeur. Hij en zijn vrouw, hebben zelf vijf geadopteerde kinderen. Het huis heet Baby Angel home Mwanza. Ik heb in ons huis (weeshuis) de matrassen , waar ze op slapen, gezien; die zijn vreselijk slecht. Ik zou wel een matrassenactie op touw willen zetten. Ook heeft Christshope ongeveer 90 kinderen geadopteerd. Dit zijn HIV besmette kinderen, die geen toekomst hebben. Christshope zoek nu sponsoren in Nederland die zo’n kind een toekomst willen bieden. Ze krijgen naast de normale school, een extra programma: 3x in de week een maaltijd, een Engelsen les, een bijbel les en een gymles of doen een knutselwerkje. Ik mocht zelf met deze kinderen werken, fantastisch (ik heb volleybaltraining gegeven).

Voor ongeveer 30 kinderen, is er al een sponsor gevonden maar voor de andere kinderen nog niet. Als die er niet komen moet Christshope het geld zelf ophoesten…. (Dit zijn onze zorgen)

Nu weer thuis in Nederland: even omschakelen… Dat relaxte wil ik vasthouden

Groet Kekie & Henny en Marijke (onze pleegdochter)á God Bless you!


Naar overzicht Afdrukken
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 22-07-2024
http://sheerenbroek.ino/berichten/113/bericht-van-de-keki's.html