Herinrichting Entree Noord

Door: Alex Kroeze | zaterdag 18 april 2015 | 21:50


Afgelopen weken lag de kruising Bisschopswetering – Stuurmansweg er uit voor een herinrichting. De aannemer heeft de oude bestrating verwijderd en de kruising opnieuw ingericht. Het eerste ontwerp is ontstaan als dop project. Binnen het dorpsontwikkelingsplan is er nagedacht hoe de Entree tot ’s-Heerenbroek vanuit de polder beter kon worden ingericht. Uiteindelijk is er in overleg met de bewoners, de ijsclub en de gemeente een definitief ontwerp ontwikkeld.

 

Na twee weken is de kruising weer vrijgegeven en is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Het is een veiligere kruising met een betere uitstraling. Fietsers kunnen makkelijker oversteken en tevens is het verkeer vanaf de stuurmansweg beter zichtbaar. Voor de recreatieve weggebruiker van de kruising is er nu de mogelijkheid om een moment van rust te pakken op een bankje. Het grote stenen oppervlak is verkleind en daarvoor in de plaats is er groen (nu alleen nog bruin en zwart) voor terug gekomen.

Bankje entree noord

Benieuwd wat er achter de QRcode verscholen gaat?

Kruispunt het Zieltje 

Net als in 's-Heerenbroek is er in Mastenbroek een ontwikkelingsplan geweest. Eén van de projecten zijn de QRcodes her en der in de polder. De QRcode verwijst naar de website van de poldermastenbroek en vertelt een verhaal over de locatie waar men op dat moment staat.


Naar overzicht Afdrukken
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 29-05-2024
http://sheerenbroek.ino/berichten/140/herinrichting-entree-noord.html