Speeddate wijkagent Coby  

Door: Alex Kroeze | maandag 14 mei 2018 | 15:19


      Zoals u wellicht weet is onze Jan Veenstra al enige tijd niet meer onze wijkagent. Ter vervanging van Jan Veenstra is Coby Peters als nieuwe wijkagent benoemd. Zij zal voor ’s-Heerenbroek en de andere kernen van Kampen ons aanspreekpunt zijn richting de politie.

 

Vandaag hebben wij, Dorpsbelangen ’s-Heerenbroek, in de vorm van een speeddate kennis kunnen maken met Coby. Met het mooie weer van vandaag was het de uitgelezen kans om met de benenwagen een deel van het dorp te bekijken. Het belangrijkste punt ten aanzien van veiligheid wat wij met de wijkagent, een aantal wijkverbinders en Hendrik Jan Klein als bewoner van de Bisschopswetering hebben aangedaan is de inrichting van de Bisschopswetering en de snelheidsmeter die daar sinds een aantal weken voor een korte periode is opgehangen.

Met enige regelmaat krijgen wij geluiden uit het dorp dat sinds herinrichting van de bisschopswetering er eerder harder dan langzamer gereden wordt. De snelheidsmeter die dit in kaart zou moeten brengen hoe snel er gereden wordt hangt naar onze mening niet op de juiste locatie. (De meter zou kunnen worden uitgelezen waarmee er uitspraken over de snelheid gedaan zouden kunnen worden) Op het punt waar nog enigszins afgeremd moet worden door automobilisten wordt de snelheid gemeten. De wijkverbinder gaat hier opnieuw navraag naar doen in het gemeentehuis. Naast de snelheid is er aandacht geweest voor de plaats van de borden met betrekking tot de geslotenverklaring vrachtverkeer (m.u.v. bestemmingsverkeer)

Bij de kruising met de Zwolseweg kon de wijkagent al vertellen dat Jan Veenstra met enige regelmaat zich bij de verkeersbrigadier melde. Coby zal dit, zij het in minder mate, ook op zich nemen. Op de Kroon is de fietsstraat als punt van veiligheid genoemd. De vele uitritten van straten, bedrijven, woonhuizen en de school zorgen soms voor onveilige situaties maar vooralsnog hebben zich er vrijwel geen ongevallen voorgedaan.

We wensen Coby Peters veel succes bij haar werk als wijkagent en hopen haar snel bij één van onze vergaderingen te treffen waar u zelf dan ook kennis kan maken.


Naar overzicht Afdrukken
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 13-04-2024
http://sheerenbroek.ino/berichten/178/speeddate-wijkagent-coby%C2%A0%C2%A0.html