Dorpsbelangen maart update

Door: Jacolien vd Wetering | zondag 01 maart 2020 | 18:12


HOOGSPANNINGSLEIDINGEN

In januari 2019 is er door de Provincie 2 miljoen euro gereserveerd voor het ondergronds verkabelen van (een deel) de hoogspanningsleiding die nu nog over het dorp loopt.

Door de gemeente Kampen is er vervolgens bij Tennet informatie opgevraagd. Hieruit blijkt dat de kosten voor de voorstudie ‘basisontwerpfase’ € 170.000 zijn. Het gaat 15 maanden gaat duren voor deze voorstudie is afgerond en duidelijk wordt wat het gaat kosten. De gemeente Kampen heeft samen met de Provincie Overijssel gekeken of het sneller en goedkoper kan, maar dit blijkt niet het geval te zijn.

De gemeente Kampen heeft inmiddels toestemming om die € 170.000 van het bedrag van 2 miljoen te halen. Wij verwachten dat er op zeer korte termijn een aanvraag naar Tennet gaat om de voorstudie uit te voeren. Over 15 maanden is dan bekend wat het definitief gaat kosten. Als de gemeente Kampen dan akkoord gaat duurt het, naar inschatting nog minimaal 3 maanden, voor er een aannemer gecontracteerd wordt. Daarna is het nog afwachten hoe snel deze met de werkzaamheden kan beginnen.

SCHOLTENSTEEG

Er zijn voor zover bij ons bekend nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden. Er is nog geen ontwerpbesluit ter inzage gelegd. Zodra wij meer informatie hebben, melden wij dit

KERN MET PIT

In januari heeft ’s-Heerenbroek de Kern met Pit Overijssel trofee gewonnen met het Project Creatieve Middag/ Ontdek je Talent. Marieke Kwakkel en Irma van Ittersum mogen nu als winnaar van de Provincie Overijssel op zaterdag 28 maart meedingen naar de Gouden Pit, de prijs voor het meest unieke en inspirerende burgerinitiatief van Nederland. http://www.wedoenhetsamen.nu/programma/                    Vind je het leuk om Marieke en Irma te steunen in Amersfoort of deel te nemen aan de leuke workshops die daar gehouden worden? Meld je per direct bij Marieke Kwakkel!

In Overijssel ging het bijzondere project "Ontdek je Talent" er met de Kern met Pit Trofee vandoor. Het bewonersinitiatief uit het dorpje 's-Heerenbroek verbindt in hun dorp talenten van volwassenen om kinderen te laten ontdekken wat hun talent is. De vakjury noemde het idee briljant in zijn eenvoud. "Het talent wat in je wijk of dor- aanwezig is, inzetten om anderen hun talent te laten ontdekken. En dan zo dichtbij je eigen huis. De beste ideeën kenmerken zich vaak door deze eenvoud. Een mooie bijkomstigheid is dat jong en oud elkaar leren kennen op deze manier in een wijk of dorp. En ook heel goed: dit idee is eenvoudig toepasbaar in vele andere dorpen en wijken." Ontdek je talent mag in maart meedoen aan de landelijke finale.


Naar overzicht Afdrukken
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 22-07-2024
http://sheerenbroek.ino/berichten/186/dorpsbelangen-maart-update.html