De Kekies in Tanzania

Door: Alex Kroeze | vrijdag 20 januari 2012 | 22:29


Bericht uit de pen van de Kekies

Allereerst lief dorp, bedankt voor alle sponsoring! Het heeft ons gebracht op de plek waar we wilden zijn: in Afrika. We mochten iets betekenen voor de mensen daar, in het bijzonder voor de weeskinderen, meest jongens van 12 tot 17 jaar. Deze kinderen komen van de straat en krijgen een kans om terug te komen in het normale leven. (binnen de stichting Christ’s Hope). Ze kregen eten en drinken, een bed om in te slapen en volgen een school opleiding, dit alles heel sober. Ze horen dat er een god is die van hen houdt en zijn hem dan ook heel dankbaar.

Kekie

Kekie heeft veel geklust. Het materiaal is daar goedkopie, daardoor was er regelmatig iets kapot. Ook heeft Kekie hondenhokken gemaakt, zodat de honden een iets beter bestaan hebben.

Hennie

Kekie 

Ik heb les gegeven op scholen. De stichting Christ’s Hope geeft niet alleen les aan de aller armste maar verstrekt ook een maaltijd. (vaak de enige maaltijd op die dag)

Mooie mensen wonen er, allemaal gekleed in prachtige gekleurde kleding. Wij waren één van de weinige blanken. Er werd dan ook veel naar ons gekeken en vaak riepen ze ons na “Moezoemgoe” (blanke) Kinderen renden vaak naar ons toe, al lachend en zwaaiend. We hadden bijna altijd een Tanzaniaan bij ons die ons beschermde.

Ik wil Tanzania blijven sponsoren. Het verschil tussen hun wereld en de onze is te groot. Dus heb je een appeltaart of appelkokosplaatkoek nodig kun je die bestellen.

Hennie Kijk in de Vegte
Bisschopswetering 6
038 355 7620

 Hennie

 


Naar overzicht Afdrukken

Copyright © 2022 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2022 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 25-06-2022
http://sheerenbroek.ino/berichten/42/de-kekies-in-tanzania.html