Oranjefeest ’s-Heerenbrrectificatie - UPDATE VIDEO

Door: Alex Kroeze | vrijdag 06 juli 2012 | 19:13


De eerste avond in een rij van 3 zit er op. De donderdag avond stond traditiegetrouw weer in het teken van het buurtdenkspel.  Voor het zover was werden eerst de buurtapen gepresenteerd. Elke heeft de opdracht gekregen om een Aap in elkaar te zetten en deze op eigenwijze te presenteren op the Main Stage in feesttent.  

Net als ander jaren heeft het oranjebestuur weer een mooie opdracht bedacht als extraatje tijdens de het buurtdenkspel. Dit jaar moesten alle buurten zo veel mogelijk pinda’s doppen.  Per buurt 3 personen die tegelijkertijd mogen doppen. Fanatiek als iedereen is om de eer van de buurt redden moest het bestuur hier en daar ingrijpen  omdat er niet volgens de regels gespeeld werd.

Na het succes van vorig jaar van het ik hou van Holland spel kwam het IHVHspel dit jaar terug op het programma. Tientallen vragen in de meest uiteenlopende categorieën.  Na de eerste avond gaat het Hofje/Stuurmansweg de J.W. van Lenthestraat aan de leiding en wordt zaterdag de strijd der buurten verder gespeeld.

Heeft u zelf foto's gemaakt die u wil delen met de rest van 's-Heerenbroek (en daarbuiten)? Meld u dan via het contactformulier of stuur een mail.

Feesttent 12

Vrijdag
Inmiddels is de tweede feestdag weer voorbij. In de middag stonden de kinderspelen op het programma.  Met een lekker zonnetje erbij heeft de jeugd van ’s-Heerenbroek zich weer kunnen vermaken met diverse spelletjes als  Liaanslingeren en kruiwagenlopen. In de vooravond mocht ’s-Heerenbroek zijn talenten tonen. In ’s-Heerenbroek got Talent kwamen diverse acts op podium. Het avondprogramma werd ingevuld door de Blixum Funband die door speelden tot in de kleine uurtjes.

 

Zaterdag

Na twee dagen feest barst op zaterdag de strijd der buurten weer los. In de middag staat, zoals alle edities, de zeskamp op het programma. Na het succes van de Proemepadrun van vorig jaar had het bestuur opnieuw een run uitgezet. Het was de bedoeling om de buurtaap op een draagbaar door een 3 tal sloten te leiden en weer terug te brengen naar de Finish.  Daarna volgde nog één spel waarbij de buurtaap moest worden ingezet. In duo’s werd de buurtaap vervoerd in  een kruiwagen, waarbij de lopers geblinddoekt waren. Op aanwijzen van de buurtaap en bij sommigen met onrechtmatig verkregen zicht bij de lopers, moest er om een aantal strobalen een slalom afgelegd worden.

Een totaal nieuw onderdeel was het potje rugby. Nu heeft rugby al niet veel regels maar volgens het bestuur kan rugby met nog minder regels gespeeld worden.  In een duel tussen twee buurten moest met behulp van een skippybal de ton van de tegenpartij omver gegooid worden. Daarbij was vrijwel alles geoorloofd om dat voor elkaar te krijgen dan wel te voorkomen.

Met drie spellen achter de rug was het tijd voor een welverdiende  pauze waarna de strijd hervat werd met het rollen van een boomstam. Elke buur t kreeg de uitdaging om een boomstam het speelveld over te rollen en weer terug te brengen naar het startpunt.  Als laatste spel van de middag stond weer een stormbaan op het programma. Dit jaar eens geen bak vol schuim of bagger maar gewoon een zacht kussen als eindpunt. Om het eindpunt te bereiken moest alleen wel een heuvel van enkele meters beklommen worden waarna een sprong in het diepe gemaakt moest worden.


Bort Koelewijn OranjefeestHet absolute hoogtepunt van het programma werd de XL skelterace. Elke buurt heeft in de weken voor het Oranjefeest zijn uiterste best gedaan om een enorme skelter te fabriceren. Na het beoordelen van de het uiterlijk  en een presentatie werd het tijd voor een krachtmeting. Daarbij werd voor sommige buurten pijnlijk duidelijk dat de skelter minder goed was dan eerst gedacht. Her en der gaven de kettingen er de brui aan of was een eerst recht as nu zo krom als een hoepel. In de pits werd door sommige buurten dan ook een lasapparaat  ingezet om koste wat kost toch deel te kunnen nemen aan de verschillende rondes.
Deze XL skelterace werd aanschouwd door vele enthousiaste bezoekers waaronder 1 speciale gast. Bort Koelewijn, de burgervader van de gemeente Kampen, kwam naar ’s-Heerenbroek om de prachtige creaties te aanschouwen. Uiteindelijk mocht de skelter van Veecaten zich de winnaar noemen van de skelterrace. Overall ging de winst ook naar Veecaten, zij wisten in driedagen de meeste punten te scoren en mogen  zich twee jaar lang de besten van ‘s-Heerenbroek noemen.

Veecaten winnaar oranjefeest 2012

Met alle activiteiten achter de rug werd het tijd om de strijdbijl voor twee jaar in de jungle te begraven. Onder het genot van een drankje en de rockmuziek van Campaign werd de laatste avond van het Oranjefeest afgesloten. De band Campaign werd aangevuld door een gast optreden van Jamie Kragt. Hij mocht tijdens een nummer de band begeleiden op drums.

Dan is er natuurlijk ook nog het varken. Gedurende het feest hebben de bezoekers een gokje gewaagd om het gewicht van het varken te raden. Uiteindelijk werd het gewicht op een ons na goed geraden, waarvoor bovengetekende Wim v. L erg dankbaar is.

Het waren weer 3 fantastische dagen. Het oranjebestuur heeft weer een prachtig feest neer gezet. Op naar 2014 voor de volgende editie. 

Rectificatie: Geheel onterecht heb ik gemeld dat het hofje/de stuurmansweg na de donderdag aan de leiding gaat/ging. Het hofje/Stuurmansweg was met 99 de winnaar van het buurtdenkspel. De J.W. van Lenthestraat won de aappresentatie en de Kroon won het pindadoppen. Alle scores bij elkaar genomen ging de J.W. van Lenthestraat met 250 punten aan de leiding. Op de tweede plaats met 228,5 punten de Zwolseweg/Schoolsteeg en derde het Hofje/Stuurmansweg met 214 punten. Ik hoop dat met deze rectificatie de rust op het dorp terugkeert. [bron: Bestuur Oranjevereniging]

Update video: opnamen en bewerking Gerrit de Groot

 

Foto’s (Alle foto's worden telkens toegevoegd dus houdt de website in de gaten)


Naar overzicht Afdrukken

Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 25-09-2021
http://sheerenbroek.ino/berichten/66/oranjefeest-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BDs-heerenbrrectificatie---update-video.html