Woningbouw 's-Heerenbroek

Door: Alex Kroeze | dinsdag 12 maart 2013 | 21:59


Het dorp wacht al enige jaren op een nieuw woningbouwproject. Als dorpsbelangen hebben wij bij de gemeente voortdurend aangedrongen om een nieuw project te starten. Om de leefbaarheid en het verenigingsleven op peil te houden moeten er nieuwe woningen komen. Inmiddels is de gemeente zover om een nieuwe locatie kenbaar te maken. Hiervoor organiseert de gemeente een informatieavond.

Op maandag 25 maart 2013 zal de gemeente haar plannen presenteren in de Kandelaar. U wordt hier als bewoners voor uitgenodigd om de afweging en redenatie van de gemeente aan te horen. Om een goed signaal af te geven naar de Wethouder is het belangrijk dat er zoveel mogelijk potentiŽle kopers/huurders aanwezig zijn. U krijgt de mogelijkheid om uw voorkeur kenbaar te maken wat meegenomen zal worden bij de besluitvorming.

De eerst volgende uitgifte van kavels zal officieel nog volgens het oude systeem van ingeschrevenen moeten gaan. Het is daarom belangrijk dat iedereen die in aanmerking wil komen voor een kavel ingeschreven staat bij de gemeente Kampen. Het is nog steeds mogelijk om je te laten inschrijven hiervoor moet u zich melden bij de gemeente.

Naast woningbouw voor de koopsector hebben we ook gesproken met Beter Wonen IJsselmuiden die verantwoordelijk is voor de huurmarkt in ’s-Heerenbroek zij gaven aan dat zij bereid zijn om nieuwe woningen te bouwen wanneer de gemeente de ruimte bied en vanuit ’s-Heerenbroek belangstellenden zijn die zouden willen huren. Er zouden nu een aantal geÔnteresseerden op de lijst staan. Het is niet bekend of deze mensen direct geÔnteresseerd zijn en/of wettelijk nog in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Wanneer het belastbaar inkomen meer is dan †§ 34.229 is het volgens Europese regelgeving niet meer mogelijk om sociaal te huren. Hoe de huurhuizen zullen worden samengesteld is afhankelijk van de vraag naar bijvoorbeeld starterwoningen, seniorenwoningen of een combinatie. Wanneer u dus voor een huurwoning in aanmerking wilt komen moet u zich laten inschrijven bij Beter Wonen.

Door de gemeente wordt voor het nieuwe plan gesproken over en periode van 10 jaar waarin het nieuwe project gerealiseerd moet worden. Daarmee verwachten zij aan de vraag te kunnen voldoen. Wanneer u dus verwacht in de komende 10 te willen veranderen van woonsituatie is het dus verstandig om hier nu al over na te denken en uw interesse te tonen.

Informatieavond Woningbouw ’s-Heerenbroek
Maandag 25 maart 2013
19:30 in de Kandelaar

De avond wordt georganiseerd en geleid door de gemeente Kampen.


Naar overzicht Afdrukken

Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2021 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 23-10-2021
http://sheerenbroek.ino/berichten/86/woningbouw-'s-heerenbroek.html