Geslaagd bezoek Koningspaar

Door: Alex Kroeze | woensdag 19 juni 2013 | 22:09


Vandaag 19 juni 2013 was het dan zover. De eerste dag van het feest ter ere van het 650 jarige bestaan van ’s-Heerenbroek. Bijzonder aan deze eerste dag is toch wel het bezoek van de koning en koningin die het dorp aandeden op hun tour door Nederland. Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Maxima kwamen langs om te zien hoe de ’s-Heerenbroekers feest vieren.

Koningspaar bezoek 's-Heerenbroek

Het koningspaar werd welkom geheten door de burgermeester Bort Koelewijn en Jacolien van de Wetering. De kinderen van de plaatselijke Julianaschool zongen het koningspaar toe en deelden Highfives uit met de Koning. Het feest werd geopend door de commissaris van de Koning van Overijssel waarna Jacolien het koningspaar uitleg gaf over het dorp en de feestelijkheden. Tijdens het bezoek kwamen de strijdwagens in actie die het parcours rond het feestterrein moesten afleggen. De muziekvereniging Excelsior uit† Westenholte zorgde voor de muzikale aankleding en na vele handen en een onderonsje met de 4 nog aanwezige boeren op het dorp vertrok het Koningspaar richting Zwolle.

Strijdwagen

Bisschop van Utrecht Jan van Arkel (Klaas van der Wal)Op het feestterrein is daarna gestart met de officiŽle strijd der buurten met de strijdwagens. Na een introductie werd zo snel mogelijk een parcours afgelegd met een aantal hindernissen en opdrachten. Van een modderpoel tot hooivorkwerpen en ringsteken. Helaas verliep het niet voor alle buurten even goed. Zo moest de strijdwagen van De Kroon het parcours afleggen in twee stukken. In de modderpoel brak na een val van een loper de strijdwagen in tweeŽn.

Na het onderdeel met de strijdwagens was het tijd voor het touwtrekken. 3 buurten trokken tegelijk aan de touwen om er voor te zorgen dat het middenpunt in het vak van zijn buurt belandde. Na diverse rondes was de winnaar bekend. In de Kandelaar stond toen nog een optreden van zangvereniging Irene op het programma en daarna kon het† nagenieten van deze mooie dag beginnen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de dag afgesloten.

Van deze dag zijn natuurlijk weer foto’s gemaakt welke zijn te vinden in ons fotoboek

RTVOOST, die tijdens het bezoek aanwezig was, heeft alle feestelijkheden vastgelegd. Overdag is dit live uitgezonden en 's avonds een samenvatting welke is terug te kijken op hun website

De foto's van de provincie zijn te vinden via deze link


Naar overzicht Afdrukken
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 22-07-2024
http://sheerenbroek.ino/berichten/93/geslaagd-bezoek-koningspaar.html