Einde feestweek 650 jarig bestaan

Door: Alex Kroeze | zondag 23 juni 2013 | 20:33


Na 4 dagen feest zit de feestweek er helaas weer op. Een bijzondere week want niet veel dorpen kunnen zeggen dat ze zulk hoog bezoek hebben mogen ontvangen. De woensdag stond in het teken van het koninklijkbezoek en de sportieve strijd tussen de verschillende buurten. Hierover heeft u al kunnen lezen in een vorig bericht op deze site.

Op de donderdag deed de school haar deuren open voor het topfeest. De jeugd van de basisschool heeft een projectdag gehad met de kunstenaars op het dorp. Onder andere Ad Swier, schilder van de nieuwe dorpsplattegrond, heeft de kinderen geholpen bij het maken van hun eigen kunstwerk. Op de vrijdagavond stond de schuur van Albert van Ittersum weer vol met mensen die genoten van een hapje, drankje en muziek.

Op de laatste dag van de feestweek stond in de middag een wandeling op het programma.  Aan de hand van een plattegrond werden de 6 buurten over het dorp geleid. Op diverse plaatsen stonden verenigingen de buurten op te wachten om ze te voorzien van een drankje of om ze een opdracht te laten uitvoeren.  Van spijkerpoepen met een minigraafmachine tot blikgooien en touwtje springen. Om de kennis van de verschillende buurten te testen waren er vragen die betrekking hadden op de verenigingen of de locaties die werden aangedaan. Al dan niet met hulp van de moderne middelen werden de vragen beantwoord. (De volgende keer zullen we de websites met de antwoorden maar op zwart zetten) Voor het bestuur van dorpsbelangen was er tijdens de wandeling tijd om de foto’s te gaan beoordelen. Alle foto’s werden gejureerd op herkenbaarheid van de buurt, op originaliteit en kwaliteit. Na het verdelen van de punten stonden Veecaten (buurt 2) en de Schoolsteeg/Zwolseweg/Bosjessteeg/Veecaterdijk (buurt 1) gezamenlijk bovenaan. Uit de foto’s van buurt 2 en 1 is uiteindelijk de winnende foto gekozen.

Inzending buurt 1 buurtfoto

Over de hele week konden de deelnemers punten scoren voor hun buurt. Bij de strijdwagens ging de winst naar buurt 1, zij kregen van de wethouders de hoogste beoordeling. Samen met de punten van het touwtrekken, de dorpswandeling en de fotowedstrijd  ging de winst naar buurt 1. De bewoners van de Schoolsteeg, de Zwolseweg, de Bosjessteeg en de Veecaterdijk kregen als eerste prijs een waardebon voor een gezellige buurtbarbecue.

’s Avonds stonden de verenigingen op de planken in de Kandelaar. Het publiek kreeg een veelzijdig aanbod van variété voorgeschoteld. Van een toneelstuk in 2 bedrijven opgevoerd door de ijsclub tot een show van Joshua Agteres die samen met de fjes van de voetbalvereniging zijn kunsten met een voetbal liet zien. De lach van de avond werd verzorgd door de Oranjevereniging die op zeer komische wijze er een grote teringzooi van wist te maken. De revueavond werd onderbroken door Johan Huzen en zijn gevolg. De jongeren van keet de Moanbarg hadden het ludieke idee om geld in te gaan zamelen voor het goede doel door op een vlot de IJssel af te varen. De tocht begon zaterdag ochtend in Bronkhorst, waarna ze de IJssel zijn afgefietst op hun waterfiets richting Zwolle. Ze hebben de tocht met succes volbracht en de opbrengst komt ten goede aan KiKa. Kijk voor meer informatie en foto’s op de site van VlotvoorKiKa. (ps. Ze hebben het 20:00 journaal gehaald met hun actie ;-) )

De afsluiting van de revueavond was in handen van zangvereniging Irene. Gezamenlijk met het gehele dorp werd onder muzikale begeleiding van Engbert Koersen het dorpslied gezongen. In de hal van de Kandelaar kon na de revue onder het genot van een drankje en muziek worden nagepraat over de achterliggende week.

De foto’s van de zaterdag en eventuele foto’s van eerdere dagen zullen later deze week volgen. Houd de website in de gaten.

Via deze weg willen wij alle sponsoren, vrijwilligers en verenigingen bedanken voor hun inzet. Samen hebben we er een prachtig en geslaagd feest van weten te maken.


Naar overzicht Afdrukken
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - sheerenbroek.info - Contact algemeen@sheerenbroek.info - Disclaimer - Sitemap - KvK inschrijving: 40060944
Copyright © 2024 - Alle rechten voorbehouden - http://sheerenbroek.info - printdatum 22-07-2024
http://sheerenbroek.ino/berichten/94/einde-feestweek-650-jarig-bestaan.html